Når vi drøner af sted på cyklen, er det vigtigt, at vi har cykelhjelm på, hvis uheldet skulle være ude. Den beskytter vores hoved, og det er vigtigt at passe på hovedet, for vi skal bruge det resten af livet.

Men hvordan finder man den rigtige cykelhjelm størrelse, og hvordan er det nu lige, at den skal sidde? Få svar på det hele i denne guide, så du kan passe bedst muligt på dig selv, når du hopper på cyklen.

Hvilken cykelhjelm skal jeg vælge?
Når du skal vælge cykelhjelm, er det vigtigt, at du finder en cykelhjelm, der er behagelig at have på og passer til dit hoved. Cykelhjelmen må ikke stramme for meget, men den må heller ikke være for løs.

Det er en god idé at prøve forskellige cykelhjelme, så du kan mærke, hvordan cykelhjelmen føles at have på. Der findes mange forskellige typer af cykelhjelme, så prøv gerne flere typer for at se, hvilken cykelhjelm der er mest behagelig.

Find den rigtige størrelse
Når du skal købe en cykelhjelm, er det vigtigt, at du finder en model i den helt rette størrelse, og det er faktisk super simpelt at gøre det selv. Hvis du har en gammel cykelhjelm, kan du også tjekke størrelsen på den og få en idé om, hvilken størrelse cykelhjelm du skal vælge.

Brug et målebånd og mål omkredsen af dit hoved fra ca. 2 cm over dine øjenbryn eller en fingers bredde og lidt over ørerne. Pas på med ikke at sætte målebåndet for langt ned i nakken, da din cykelhjelm dermed vil være for stor.

Cykelhjelm størrelsesguide
Nedenfor finder du en vejledende størrelsesguide til cykelhjelme. Dog er det vigtigt, at du altid måler dit hoved, så du er sikker på at vælge den rigtige størrelse. Ligger du mellem to størrelser, så vælg den største, da cykelhjelmen altid kan spændes til i nakken.

XS: 47-51 cm.
S: 51-55 cm.
M: 55-59 cm.
L: 59-63 cm.
XL: 61-65.